$config[ads_header] not found

1936 Naisten olympialaisten tapahtumien katsaus

Sisällysluettelo:

Anonim

Naisten yleisurheilijat vuoden 1936 olympialaisissa kilpailivat samoissa kuudessa tapahtumassa kuin 1932-kisoissa. Viimeisessä toisen maailmansodan edessä olympialaisissa, jotka pidettiin Berliinissä, isäntä-saksalaiset saivat kaksi kulta-, kaksi hopea- ja kolme pronssimitalia, kun taas amerikkalaiset naiset voittivat kaksi tapahtumaa.

100 metriä

Amerikkalainen Helen Stephens teki varhaisen jäljen naisten 100 metrin kilpailussa voittamalla toisen puolivälierän lämmön 11, 4 sekunnissa. Hänen aikansa oli olemassa olevan maailmanennätysten sisällä, mutta 2, 9 metriä sekunnissa myötätuuli teki aikansa kelvottomaksi maailmanennätysten huomioon ottamiseen. Hän ylitti maailmanmerkin toisen kerran ja voitti semifinaalinsa 11, 5 sekunnissa, mutta 2, 4 mph tuuli esti jälleen häntä kirjoittamasta levykirjaa. Johdonmukainen Stephens juoksi sitten finaalissa 11.5, jota tukee 3.5 mph tuuli. Jälleen kerran hän menetti maailmanmerkin, mutta ansaitsi olympiakultaa. Stanislawa Walasiewicz - vuoden 1932 kultamitalisti, kasvatti Yhdysvaltoja, mutta juoksi jälleen kotimaahansa Puolaan - sijoittui toiseksi, kun taas saksalainen Kathe Krauss oli kolmas.

80 metrin esteitä

Amerikkalainen Simone Schaller ja Ison-Britannian violetti Webb olivat nopeimpia naisia ​​80 metrin esteretkissä, nopeudella 11, 8 sekuntia kappaleelta. Epätavallisesti kumpikaan nainen ei kuitenkaan päässyt finaaliin, koska Webb sijoittui viidenneksi ensimmäisessä semifinaali (vain kolme parasta pääsi finaaliin), kun taas Schaller sijoittui neljänneksi toiseen semifinaaliin. Italialainen Ondina Valla oli nopein semifinaali, viimeistellen tuulen avustamana 11, 6 sekuntia. Sitten Valla veti kolme kilpailijaa voittaakseen finaalin, jossa kaikille neljälle naiselle myönnettiin virallinen aika 11, 7. Kun virkamiehet tutkivat valokuvia maalista, saksalainen Anni Steuer sai hopeamitalin, kun taas kanadalainen Betty Taylor sai pronssin.

4 x 100 metrin rele

Saksa suostui yksinäisten naisten viestin voittamiseen ja osoitti kykynsä murtamalla maailmanennätyksen toisessa karsinnassa, voittaen kilpailun 46, 4 sekunnissa. Yhdysvallat voitti avauslämmön 47.1. Saksalaiset johtivat finaalin kolmen jakson läpi, mutta viimeisen osuuden baton-virhe tapahtui heidän kilpailuunsa. Amerikkalaiset hyödyntivät virhettä kultamitalin ottamiseksi ylittäen linjan 46, 9 sekunnissa. Iso-Britannia oli toisena ja Kanada kolmantena. Harriet Bland juoksi avausvaiheen Yhdysvaltoihin, jota seurasi Annette Rogers, ainoa pidätys voittavasta amerikkalaisesta 4 x 100 -joukkueesta vuoden 1932 olympialaisilta. Stephens juoksi ankkurijalkaan ansaitakseen toisen pelin kultamitalin. Mutta iso tarina Yhdysvalloille oli Betty Robinson, vuoden 1928 kultamitalisti suorassa 100. Robinson loukkaantui vakavasti vuoden 1931 lentokoneonnettomuudessa eikä voinut enää rypistyä 100 metrin alkuun. Mutta hän pystyi silti sprinttiä ja saavutti toisen olympiakisojensa kultamitalin suorittamalla 4 x 100 -sarjan kolmannen osuuden.

Korkeushyppy

Vain kolme 17 korkean hypyn kilpailijasta puhdisti 1, 60 metrin (5 jalkaa, 3 tuumaa). Ison-Britannian Dorothy Odam oli ainoa, joka teki niin ensimmäisellä yrityksellään, ja nykyaikaisten lähtölaskenta-sääntöjen mukaan olisi voittanut kultamitalin. Vuoden 1936 sääntöjen mukaan kolmen naisen oli kuitenkin kilpailtava hyppyssä, kun kukaan ei pystynyt selvittämään seuraavaa korkeutta. Hyppyarvossa Odam pääsi jälleen 1.60, mutta se oli hyvä vain hopeamitalille, kun Unkarin Ibolya Csak selvitti 1.62 / 5-3¾. Saksan Elfriede Kaun otti hopeamitalin.

Kiekonheitto

Kolmetoista heittäjää poistettiin kolmen kierroksen jälkeen jättäen kuusi parasta kolmella lisäheitolla. Mitaleista oli kuitenkin päätetty jo ensimmäisellä kierroksella. Hallitseva maailmanennätyksen haltija, saksalainen Gisela Mauermayer päästi avoimen kierroksen mittaan 47.63 / 156-3, joka pystyi ansaitsemaan kultamitalin. Puolan Jadwiga Wajs - vuoden 1932 pronssimitalisti - ja saksalainen Paula Mollenhauer olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen toisella ja kolmannella sijalla. Vaikka molemmat paranivat myöhemmissä kierroksissa, mitalin sijoitukset pysyivät samana koko kilpailun ajan.

Keihäs

Kuten keskustelussa, kaikki muut kuin kuusi naista - kentältä 14 - poistettiin kolmen keulan jälkeen. Neljännelle pääsylle, vuoden 1932 pronssimitalistin Tilly Fleischerin johdolla, seurasivat saksalainen Luise Kruger ja puolalainen Maria Kwasniewska. Vain Fleischer paransi kolmella viimeisellä kierroksella ottaen kullan heitolla 45.18 / 148-2 kierroksella viisi. Kruger ja Kwasniewska pitivät hopeaa ja pronssia.