$config[ads_header] not found

1950 Us open golf-turnaus: Hoganin voittoisa paluu

Sisällysluettelo:

Anonim

Kuudentoista kuukauden kuluttua auto-onnettomuudesta, joka melkein tappoi hänet ja jätti hänet elinikäisissä ongelmissa, Ben Hogan voitti palattuaan Yhdysvaltain avoimeksi, mitä jotkut kutsuivat "Merionin ihmeeksi".

Helmikuussa 1949 Hogan ja hänen vaimonsa selvisivät törmäyksestä bussin kanssa. Hoganilla oli lukuisia murtuneita luita, hänellä oli verihyytymiä ja hän vietti kaksi kuukautta sairaalassa. Lääkärit kertoivat hänelle alun perin, ettei hän koskaan pelaa golfia enää.

Hänellä oli verenkiertohäiriöitä ja kipuja jalkoissaan koko elämänsä ajan, ja nämä ongelmat rajoittivat huomattavasti hänen kykyään pelata monia turnauksia.

Mutta Hogan palasi voittajapiiriin Merion Golf Clubilla vuonna 1950 US Open. Suurista kipuistaan ​​huolimatta jalat, huolimatta siitä, että joutui pelaamaan kolmas ja neljäs kierros yhdessä päivässä (Yhdysvaltain avoimia otteita pelattiin kolmen päivän sijasta neljän päivän sijasta kerrallaan), vaikka joutui sitten pelaamaan toisen 18 pudotuspeleissä. Hogan voitti tuon 18-reikäisen 3-suuntaisen pudotuspelejä ja ansaitsi toisen voitonsa turnauksessa. Hoganille se oli hänen 54. uransa PGA Tour -voitto ja neljäs hänen yhdeksän uransa voittoa suurissa mestaruuskilpailuissa.

Pudotuspeleissä Hogan ampui 69 Lloyd Mangrumin 73: lle ja George Fazion 75: lle. Mangrum oli vuoden 1946 US Open -voittaja, joka lähetti 36 uravoittoa ja pääsi World Golf Hall of Fame -tapahtumaan. Faziolla oli vain kaksi voittoa ennen tätä, eikä yhtään sen jälkeen, mutta hän pääsi Top 5 -sarjassa US Openin kolmena neljästä vuodesta 1950-53.

Fazio jatkoi laajempaa mainetta golfkentän suunnittelijana. Uran valitsivat myös useat seuraavat perheenjäsenet (mukaan lukien veljenpoikansa Tom Fazio).

Mangrumilla oli 2-tahdin johto Hoganin yli kolmannen kierroksen jälkeen ja 6-tahtivarauksen Fazion yli. Mutta Fazio lähetti 287 viimeisellä kierroksella 70, kun taas Mangrum kamppaili 76: aan otteluun Fazion kanssa.

Hoganin 74 ei ollut hänen paras - hän menetti mahdollisuudet joustavasta osiosta, mukaan lukien 2 1/2-jalkaisen puttin puuttumisen 15. reiän ja bogen 17: sta - mutta se oli tarpeeksi hyvä päästäkseen pudotuspeleihin.

Hogan vakuutti paikkansa pudotuspeleissä yhdellä kuuluisimmista laukauksistaan ​​- yhdellä golfhistorian tunnetuimmista laukauksista, Hoganin lyövän ikonisen valokuvan ansiosta. Hogan piti parittaa lopullisen reiän päästäkseen pudotuspeleihin, ja hän raivasi 1-rautaisen väylältä vihreään erittäin kovaan sulkuaukkoon Merionissa. (Nykyään väylällä on plaki siinä kohdassa, josta tämä 1 rauta löi.) Hogan sitten 2-putted tarvittavaan pariin.

Nykyään valokuvat, tulosteet ja julisteet siitä kuuluisasta valokuvasta ovat edelleen suosittuja keräilykohteita golfarien kanssa. Löydät sen tarjonnan monissa golf-, taide- ja julistekaupoissa sekä monissa paikoissa verkossa, esimerkiksi:

Pudotuspeleissä tuli Hogan ja Mangrum - ja sääntöjen kysymys. Hogan vei yhden Mangrumin yli (Fazion ollessa takaisin) 15 reiän läpi. Mutta kun Mangrum valmistautui puttimaan, hyönteinen laskeutui pallonsa. Mangrum merkitsi, otti pallon ja puhalsi virheen. USGA: n historian mukaan se oli "teko, jota golf-säännöt eivät salli ennen 1960: ta." Mangrum sai 2-tahtirangaistuksen, ja Hogan purkautui voittamalla pudotuspelejä neljällä.

Vuoden 1950 US Open on merkittävä myös 64: n ensimmäisen kierroksen turnaushistoriassa. Sen lähetti Lee Mackey Jr. ensimmäisellä kierroksella. Valitettavasti Mackey, hän seurasi sitä toisella kierroksella 81 ja lopetti maaliin sidottu 25. Mackeyn 64: tä ei voitaisi vedota tässä turnauksessa (tai missään muussa suuressa yhtiössä), kunnes Johnny Miller päättää 63 vuoden 1973 US Openilla.

Tommy Armour pelasi viimeisessä US Openissaan - hänen viimeisimmässä pääpäässään - tässä tapahtumassa, ampumalla 75-75 ja puuttuen leikkauksesta.

1950 US Open -turnaustulokset

Tulokset vuonna 1950 järjestetystä US Open -golf-turnauksesta, jota pelattiin Merion-golfkerhon par-70 East Course -tapahtumassa Ardmoressa, Pa. (X-voitettu pudotuspeleissä; amatööri):